12 dec 2022

Kunsten at kommunikere kunst

I december måned udkommer en ny bog skrevet specifikt til kunst- og kulturbranchens aktører, som opfordrer til at tale kulturen op og at tage kommunikation af kunsten seriøst.

Bogen ”Kunsten At Kommunikere Kunst” er skrevet af manager og specialist i musikmarkedsføring Kat Jarby, som har arbejdet med formidling af kunst- og kultur i over 15 år. Her har hun erfaret at kommunikation ofte nedprioriteres og i stedet bruges alle ressourcer til at udvikle og skabe selve kunsten og kulturen. Men forfatteren mener, at kunsten aldrig står alene – og at kunst- og kulturaktørerne skal tage kommunikationen mere seriøst.

”Kommunikation er midlet til målet – og ved at tage midlet lige så seriøst som målet, er det muligt at skabe værdi med kommunikationen på lige fod med kunsten. Samtidig kan kommunikationen give kunsten og kulturen de bedst mulige forudsætninger for at eksistere og udfolde sig på egne vilkår.” siger Kat Jarby.

”Kunsten At Kommunikere Kunst” er en håndbog, der har som mål at guide aktører i kunst- og kulturbranchen til at tænke ud af de traditionelle promotionbokse og ind i mere kreative kommunikative rammer. Ved hjælp af øvelser, modeller og tanker til refleksion opfordrer bogen læseren til at blive klogere på sig selv, sin målgruppe og en række kommunikationsværktøjer – og som resultat mere målrettet i sin kommunikation.

Bogen er håndgribelig og let at anvende i alle kommunikative situationer – og giver læseren ideer til, hvordan den videnstunge kommunikationsteori kan omsættes til en kreativ forretning. Målet med bogen er at bringe kommunikationen tilbage til udgangspunktet – nemlig en samtale mellem mennesker.

”Mange glemmer simpelthen, at kommunikation er en samtale mellem mennesker og det faktum, at uden modtageren er budskabet lige meget. Derfor er det essentielt, at kunst- og kulturaktører har en forståelse for, hvem de kommunikerer til.” siger Kat Jarby.

”Kunsten At Kommunikere Kunst” er skrevet specifikt til aktører i kunst- og kulturbranchen. Bogens indhold, teorier og modeller er nøje udvalgt og skræddersyet til kunstneriske hjerner og passionerede aktører. Den henvender sig til kunstnere af alle slags, kreative og entreprenante sjæle samt virksomheder, institutioner og organisationer, der arbejder med kunst og kultur.

Bogen er delt op i fem overordnede kapitler, der skaber fundamentet for en kommunikationsstrategi og -plan. De tre første kapitler består af en egen- og omverdenanalyse med viden om teorier og begreber, mens fjerde kapitel integrerer og ophøjer kommunikationen og gør den til en kilde til transformation. Femte og sidste kapitel hjælper læseren med at implementere den nye viden.

”Markedet for kunst- og kulturtilbud af høj kvalitet er simpelthen overmættet og det stiller høje krav til formidlingen. God kommunikation er tilmed med til at tale kunsten og kulturen op – og kan bane vejen for en fremtid, hvor kunsten og kulturen bliver taget mere seriøst.” afslutter Kat Jarby.